zaterdag 23 april 2011

Cobratreffen 17-april

Kijk.
Zoals alle jaren, kan je op het Cobratreffen haast niets negatiefs opmerken.
Het is een treffen met een ritje, waar veel andere touring clubs best een lesje kunnen van leren. Net als vorig jaar, en de jaren ervoor trouwens. Al was het vorig jaar niet echt zo een mooie rit als dit jaar. Vermits den Tejo 40 jaar in het Mechelse gewoond heeft, was een rondrit in die buurt niet echt aan hem besteed, en vond hij, dat er in die regio toffe stuurwegjes waren. Maar ja. De organisatie van dit treffen is altijd pikobello in orde. De ambiance zit er al van aan de inschrijving helemaal in. Een toffe babbel (vergeet uw pillke niet te nemen broeder), en aan de aankomst horen daar traditiegetrouw bij. En zo hoort het. Het zijn deze dingen die den Tejo al meer dan 36jaar naar treffens toe lokt. En met plezier. Keer op keer.




De rit van deze keer leidde ons langs Vlassenbroek (ga daar gerust eens met de hond wandelen jongens – doe ik ook). Dan via de kleine wegjes in de buurt van de Schelde naar Bornem, controle in het mooie café Groenendijk, de Scheldebrug in Temse over. Ik vond het trouwens héél goed gevonden vrienden, hoe jullie de mega wegenwerken rond en in Temse zelf omzeilenden. Alleen dat al verdient een mooie pluim op jullie hoed !! Via de kleinere wegjes doorheen de fruitstreek ten noord westen van Temse, zetten we haast onmerkbaar een koers die haast evenwijdig liep met de rijksweg; Mooi zo ! De tweede controle was in het Brouwershuis in Vrasene. Ook hier zijn we in het verleden nog wel eens gepasseerd, en mag de muziek best wat minder luid, maar ja, dat is natuurlijk weer een persoonlijke apressiatie.
Om verder terug richting Dendermonde te geraken, werd er gekozen voor een iets minder leuke verbinding, de grote baan van Waasmunster naar Hamme Zogge. Leuk voor de snelle jongens , dat wel... Kom anders gerust eens aan den Tejo vragen jongens, hoe jullie deze snelweg kunnen vervangen door leuke kleine stuurwegjes. Die vind je daar immers ook hoor, en den Tejo woont er in de buurt en ként ze dus wel. Nu ja, dit is weereens een persoonlijke appreciatie van den Teejoo natuurlijk :-)
De mooie dijken van de Schelde in Dendermonde maakten weer veel goed. Ook dezen zijn den Tejo gekend (al rijd hij die meestal in de andere richting), maar hij vind ze keer op keer super. Het is er vaak wél oppassen voor bendes wielerterroristen ! Ook reuzeleuk dat er net op deze dijken een controlepost voorzien was waar we onze gratis consumptie kregen. Een erg mooie nieuwe(?) B&B van mensen met een hart voor motoren ! En zo willen we ze nog tegenkomen.





Het is dus onnodig te zeggen dat den Tejo bij de aankomst best erg in zen nopjes was. Hij had een erg leuke dag , én een erg leuke rit gehad. Met dank aan Garmin voor het opslaan van deze route, zal hij deze in de toekomst, bij gelegenheid, zeker nog een paar keer terug rijden. Wees er gerust in, elke keer zal ik opnieuw de Cobra's in gedachten danken :-)


Het is waar, het vergaat den Tejo de laatste tijd niet zo goed meer als hij zou wensen, dus, zal hij maar zeggen :
Bij leven en welzijn, tot volgend jaar de gasten !
.
.
PS. heb je interesse in deze rit op gps, een meeltje naar den Tejo volstaat !
.
.

Geen opmerkingen: